top of page
Photo du rédacteurCaleigh Megless

LA SOUPE DE PATATE DOUCE DE CALEIGH

Dernière mise à jour : il y a 7 jours



  • 2 patates douces épluchées et coupées en cubes

  • 5 carottes épluchées et découpées

  • 2 oignons, épluchés et coupés en cubes 

  • 1 courge butternut, épluchée et coupée en cubes

  • 1 morceau de gingembre, haché

  • 1 morceau de curcuma, haché

  • 2 cuillères à soupe d'huile d'olive

  • Sel & poivre


Dans une grande casserole, faites chauffer l'huile d'olive. Ajoutez les légumes et faites revenir pendant 5-7 minutes. Assaisonnez avec du sel et du poivre. Couvrir d'eau. Laissez cuire la soupe à feu doux pendant 45 minutes. Lorsque les légumes sont tendres, la soupe est prête. Versez petit à petit dans un mixeur. Mélangez jusqu'à une consistance lisse. Enjoy! 


Photo de Sandra Mahut pour mon livre de recettes "Happy & Veggie" publié aux éditions Marabout


CALEIGH'S SWEET POTATO SOUP RECIPE


Soup season has arrived!! Gather your root vegetables, sprinkle your spices, and simmer them into a warm bowl of bliss!


  • 2 sweet potatoes, peeled and cut into cubes

  • 5 carrots, peeled and chopped

  • 2 onions, peeled and sliced

  • 1 butternut squash, peeled and cubed

  • 1 Inch size piece of ginger, chopped

  • 1 Inch size piece of curcuma, chopped

  • 2 tablespoons Olive oil

  • Salt and pepper


In a large pot, heat the olive oil. Add the vegetables and sauté for 5 minutes. Season with salt and pepper. Cover with water. Bring the soup to a low simmer and allow to cook for 45 minutes. When the vegetables are tender, the soup is ready. Pour little by little into a blender. Blend until smooth. Taste and adjust seasoning if needed.

23 vues0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Comments


bottom of page